Sivilce Nedir?

Akne olarak da adlandırılan sivilceler, cildinizin yağ bezleri aşırı aktif olduğunda ve gözenekler iltihaplandığında ortaya çıkar. Bazı cilt bakteri türleri sivilceleri daha da kötüleştirebilir. Sivilceler cildin herhangi bir yerinde görünebilir, ancak çoğu zaman yüzde meydana gelir.

Sivilceler genellikle androjen hormonları tarafından tetiklendiğinden, ciddiyetini azaltmak ve kontrol altında tutmak için birçok yöntem var.

Dermatologların bu cilt bakım ipuçlarını izleyerek akne sorunlarınızı azaltabilir veya tamamen kurtulabilirsiniz.

Dermatech Karma ve Yağlı Ciltler İçin Temizleme Jeli İle Akne (Sivilce) Sorunlarından Kurtulmak Artık Çok Kolay!

Akneli Bir Cilde Bakım Yapmanın İpuçları

1) Günde en az iki kez veya terledikten sonra cildinizi yıkayın. Terleme, özellikle bir şapka veya kask giyerken veya spordan sonra sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle terledikten sonra cildinizi mümkün olan en kısa sürede yıkayın.

2) Aşındırıcı olmayan bir temizleyici kullanın. Cilt temizleyici kullanırken, parmak uçlarınızla hafif bir masaj eşliğinde uygulayın. Bir bez, lif, sünger veya başka bir şey kullanmak cildi tahriş edebilir.

3) Cildinize karşı nazik olun. Alkolsüz ve yumuşak ürünler kullanın. Cildinizi tahriş eden, kimyasal içeren ürünler kullanmayın. Kuru kırmızı bir cilt, sivilceleri daha kötü gösterir.

4) Cildinizi ovmak sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Cildinizi ovalamaktan kaçının.

5) Ilık suyla durulayın. Aşırı soğuk veya aşırı sıcak suyla temas sivilceleri daha kötü yapabilir.

6) Düzenli olarak yıkanın. Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz, günlük ya da 2-3 günlük rutinlerle duş alın. Sebum birikmesini

7) Cildinizin doğal olarak iyileşmesine izin verin. Aknenizi patlatır veya sıkarsanız, cildinizin temizlenmesi daha uzun sürer ve akne izleri alma riskini artırırsınız.

8) Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun. Gün boyunca cildinize dokunmak alevlenmelere neden olabilir.

9) Güneşten ve solaryum yataklarından uzak durun. Bronzlaşma cildinize zarar verir. Ek olarak, bazı akne ilaçları cildi hem güneşten hem de iç mekan bronzlaşma cihazlarından aldığınız ultraviyole (UV) ışığa karşı çok hassas hale getirir.

  • Bronzlaşma yataklarının kullanılması, cilt kanserinin en ölümcül formu olan Melanom riskini % 75 artırır.

10) Aşağıdaki durumlarda bir dermatoloğa danışın:

  • Denediğiniz ürünler bir türlü işe yaramıyorsa,
  • Akneniz sizi utandırıyor ve bu durum psikolojinizi yormaya başladıysa,
  • Sivilceleriniz artık yara izleri bırakıyor veya cildinizi koyulaştırıyorsa, artık mutlaka bir uzmana danışmanızın vakti gelmiş demektir. .

Bugün çoğu akne vakası başarılı bir şekilde önlenebilir. Dermatologlar mevcut sivilceleri ve yeni oluşumları farklı uygulamalarla önleyebilirler. Yara ve leke geliştirme şansınızı azaltabilirler. Cildinizin bakımı ile ilgili sorularınız veya endişeleriniz varsa, bir dermatolog yardımı almak için daha fazla vakit kaybetmeyin.

Kaynaklar

Kaynak 1