Saç incelmesi ve saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Saç dökülmesinin birçok nedeni olduğundan, sizin için işe yarayan şampuan türü başka biri için işe yaramayabilir.

Saç dökülmesinin altında yatan nedeni belirlemek, kullandığınız şampuan ve ürün türlerini belirlemenizde önemli bir rol oynayacaktır. Bu şekilde size en uygun ürünü bulabilirsiniz.

Peki Hangi Bileşenleri Aramalıyız?

İster tamamen doğal bir saç dökülmesi şampuanı, ister kimyasal olarak türetilmiş bir şampuan arıyor olun, saç dökülmesine karşı bir şampuan seçerken dikkat etmeniz gereken 4 temel bileşen vardır:

Biotin

Kabuklu yemişler, etler, yumurtalar vb. Dahil olmak üzere yediğiniz zengin proteinli gıdaların çoğunda doğal olarak bulunur. Biotin aynı zamanda B7 Vitamini olarakta bilinir. Birçok çalışmada doğrudan saç büyümesiyle bağlantılı olduğu bulunmuştur. Tamamen doğal kök oluşumunu destekler. Bu bileşen kesinlikle seçtiğiniz ürüne dahil edilmelidir.

Kafein

Hem erkekler hem de kadınlar için birçok cilt bakım ürününde kullanılmaktadır. Yalnızca yaşlanma belirtilerini hızlandıran serbest radikallerle savaşmakla kalmayan Kafein aynı zamanda saç büyümesini teşvik etmeye de yardımcı olan doğal bir antioksidandır. Aslında, yayınlanan yakın tarihli birçok çalışmada, düzenli uygulama ile saçta "büyümeyi teşvik edici etkilere sahip olduğu" keşfedildi.

Procapil

Narenciye ve zeytin ağaçlarında bulunabilen bileşenlerden oluşan doğal bir çözüm ve nispeten daha yeni bir formüldür. Saç kökünü güçlendirdiği ve saç büyümesini %121'e varan oranda artırırken dökülmeyi önlediği bilinmektedir.

Procapil ayrıca saç dökülmesini etkileyen ve Alopesi'nin başlıca nedeni olan Dihidrotestosteronun (DHT) etkilerini önlemek için hücre iletişimini kolaylaştırması ve hücreleri bir arada tutmasıyla bilinir.

Procapil, saç derisini beslemek, saç dökülmesiyle savaşırken kırılgan ve incelmiş saçları kalınlaştırmak ve saçı kökten uca güçlendirmek için kafa derisindeki kan akışını artırmaya çalışır. Sonuçlar, Procapil'in saçların güçlü, güzel ve sağlıklı görünmesini sağlarken ve saç üzerinde faydalı etkileri olduğunu kanıtlamıştır.

Saw Palmetto

Birkaç yıl boyunca birçok yiyecek ve ilaçta bulunan erkekler, Saw Palmetto'nun tüm büyük faydalarını yeniden keşfetmeye başlıyor. Araştırmacılar son zamanlarda vücudunuzda testosteronu DHT'ye dönüştüren anahtar bir enzim olan 5-alfa-redüktazı bloke ettiğini keşfettiler .

DHT (Dihidrotestosteron) saç dökülmesinin en önemli nedenlerindendir. Saw Palmetto ise, bu enzimi bloke etmede önemli bir rol oynar. Bunu en etkili saç dökülmesi şampuanlarından bazılarının da bu temel bileşene dayandığını keşfedeceksiniz.

Dökülme Şampuanları Gerçekten işe yarıyor mu?

Kaliteli ve yukarıda belirttiğimiz etkenler mevcut ise evet.

Özel olarak formüle edilmiş bir saç dökülme şampuanı kullanırken, saç hacminin artmasına yardımcı olduğunu ve saçınızın şu anda olduğundan çok daha kalın görünmesini sağladığını göreceksiniz.

Bu nedenle dökülme şampuanı; taç bölgesinde incelme başladıysa, kelleşme görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yeniden büyüme söz konusu olduğunda, tek bir şampuan tüm saçınızı yeniden çıkaramaz.

Bu yüzden gerçekçi beklentiler belirlemeniz önemlidir. Özel olarak formüle edilmiş bir şampuanın bir kez kullanılması, size gençliğinizin ilk zamanlarında sahip olduğunuz saç çizgisini vermeyecektir.

Düzeni Bozmamak Çok Önemli 

Saç dökülmesine karşı şampuan kullanmak söz konusu olduğunda, düzenli kullanıma bağlı kaldığınızdan emin olmalısınız. 

Tüm bu veriler ışığında üretilen Dermatech Saç Dökülmesine Karşı Etkili Şampuan saç dökülmesi sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Ayrıca destekleyici olarak, duş sonrası için üretilen Dermatech Saç Dökülmesine Karşı Etkili Losyon ile saçlarınızın daha kalın ve dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.