Erkekler İçin Saç Bakım Tavsiyeleri

Günümüz sosyal hayatında insanların dış görünümüne verdiği önem giderek artmaktadır. Dış görünüşe gösterilen özenin ilk sırasında genellikle saçlar gelir. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak herkesin isteğidir diyebiliriz. Bu hedef için çaba göstermeye istekli olduğunuz sürece hem erkekler hem de kadınlar için başarmak mümkündür.

Erkek ve kadın saç yapısında çok bir fark yoktur. Farklılıklar genelde saç bakım ritüellerinde, yönetme ve biçimlendirme yöntemlerinden doğmaktadır. Örneğin, erkekler saçlarını sadece bir havlu ile kurulamayla yetinirken, kadınlar ise çeşitli ürünler ile bu eylemi bir ritüele dönüştürebilirler.

Bu, kuru kafa derisi saç dökülmesini ve diğer yaygın saç endişelerini önlemek için farklı saç bakım tekniklerini içerir. Kendinizden uzaklaşmayacağınız sağlıklı bir saç bakım rutini oluşturmak için bu temel ipuçlarıyla başlamalısınız.

1. Saç Derisini Mutlaka Temiz Tutun

Sağlıklı saçlar için temiz bir saç derisi çok önemlidir. Saç derisi düzenli olarak temizlenmezse cilt dengesi bozulur. Sonucunda artan bakteri popülasyonuna ve folikülleri olumsuz yönde etkileyen iltihaplanmaya neden olur. Saçları yıkarken de aşırı yıkamadığınızdan emin olun, çünkü bu saçın koruyucu yağlarının azalmasına sebep olacaktır. Saçınızı haftada ne sıklıkla yıkayacağınız saç tipinize bağlıdır.

2. Saçınız İçin Doğru Ürünleri Tercih Edin

Kullandığınız şampuandan tutun kullandığınız şekillendiriciye kısacası saçınıza sürdüğünüz her şey için geçerlidir. Düz, kıvırcık, dalgalı, kuru vb. saç tipiniz için doğru ürünleri bulmak için en iyi yerdir.

3. Bakım İçin Vakit Kaybetmeyin

Saçlarınıza bakım yapmak zor veya zaman alıcı olmak zorunda değildir. Kırılan saçlar veya gri, aklaşmış saçlar vb. gibi belirli bir endişeniz varsa o zaman araştırmalısınız. Muhtemelen banyoda fazladan zaman kazandırmayacak çok kolay bir çözümü olabilir.

4. Kesim ve Şekillendirmede Tutarlı Olun

Bakımlı görünmekle dağınık görünmek arasındaki fark budur. Erkeklerin saçları, ense, favoriler ve hatta kulaklar gibi sadece başın belli yerlerinde daha hızlı büyüdüğü için, bakım konusunda tutarlı olmak önemlidir.

5. Siyah Saçların Bakımı

Saçlarda bırakılan veya durulanan saç kremleri kullanmak, şampuanı haftada bir veya iki kez sınırlarken saç tellerine bakım yapmanın anahtarı olabilir. Bu yöntemi, özellikle saçınız daha sıkı bir kıvrıma sahipse ve inceyse geçerlidir.

Saçınızı kısa kullanmayı seviyorsanız, her üç haftada bir kestirmeniz önerilebilir. Bu sayede, bakımlı ve şık görünmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda herhangi bir solma veya karmaşık saç tasarımlarını yenilemek için harika bir zaman olur.

Ancak uzun saçlarınız varsa, özellikle siyah saçlar için üretilmiş ürünlere tercih etmeniz önemlidir. Kullanmanız gereken popüler malzemeler arasında Shea yağı veya Avokado yağı bulunur. Bu nemlendirici bileşenler, saçlarınıza parlaklık katar ve saçın harika görünmesini sağlar.

6. Uzun Saçların Bakımı

Uzun saçlar aslında yönetilmesi en kolay saç tiplerinden biridir. Kısa saçlar kadar sık kesmeniz gerekmeyecek olsa da yine de yaklaşık 12 haftada bir düzeltmeniz gerekir. Bu sayede saç kırıklarını yok edecek ve aslında saçınızı daha uzun süre uzatmanıza yardımcı olacaktır.

Uzun saçları şekillendirirken, sıkı bir tutuş sağlayan şekillendirici ürünlerden kaçının. Bunun yerine yumuşak tutuşlu ürünler kullanarak saçı gevşek ve canlı tutun. Bunun için saça daha fazla esneklik kazandırdığı için yumuşak bir jel önerilir.

Ek olarak, mümkün olduğunda fön makinesi, düzleştirici veya bukle maşası gibi ısıtılmış şekillendirme araçlarından kaçınmaya çalışın. Isı saça zarar verdiği için havayla kurutma en sağlıklı seçeneğinizdir. Aynı zamanda en basit seçenektir.

7. Kıvırcık Saçların Bakımı

Kıvırcık saçları yönetmek pek kolay değildir. Kuru saç, kırılma ve çok fazla hacim ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca, doğal dokunuzun veya nem gibi dış faktörlerin neden olabileceği yaygın bir sorun olan kabarma da vardır. Dokunuzu geliştiren ürünler seçmek, bunu önlemenin ilk adımıdır. Amaç, saçınıza karşı değil, onunla çalışmaktır.

Ayrıca, buklelerinizi nemli tutmak için düzenli olarak saç kremi kullandığınızdan emin olun. Kıvırcık saçlar, bukleler doğal yağların saç uçlarına ulaşmasını zorlaştırdığı için kurumaya meyillidir.

8. Nemlendirme İpuçları

Saçınızın ne kadar neme ihtiyacı saç tipinize göre değişiklik gösterir. Tüm saç tipleri için kuruluğa karşı ilk savunma hattı, saç yıkama rutininizde düzenli olarak saç kremi kullanmaktır. Şampuanlama, tek başına saç derinizi kurutmaya ve saçlarınızın kırılmasına neden olabilir. Çok ince bir saç dokusuna sahipseniz yıkamadan sonra durulanmayan sprey saç kremi kullanmalısınız. Ayrıca diyetinizden ve bazı takviyelerden elde edeceğiniz besinlerle saç ve saç derisini doğal yollardan nemlendirebilirsiniz..

9. Kuru Saç & Saç Deri Bakımı

Kuru bir saç derisi bir dizi sorundan kaynaklanabilir. Kuru ve matlaşmış saçları aynı zamanda saç derisini doğru bir bakım uygulamak için önce doğru ürünleri seçmelisiniz. Güçlü antiseptik, antifungal ve antibiyotik özelliklere sahip olduğu için çay ağacı yağı ve Ginseng içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kuruluk geçene kadar her gün kullanın ve bir kez geçtiğinde kullanımınızı haftada bir kez değiştirin ve günlük seçenek olarak normal şampuanınıza geri dönün. Hindistancevizi yağı, Çay ağacı veya Aloe Vera gibi doğal malzemeler içeren ürünler kullanabilirsiniz.

10. Yağlı Saç & Saç Deri Bakımı

Kimse görünümü, hissi veya yağlı saçı sevmez. Yağlı saçlar, saç derinizin yağ olarak da adlandırılan çok fazla sebum üretmesinin bir sonucudur. Saçları aşırı yıkamak, hijyen alışkanlıkları ve yoğun egzersiz gibi birkaç farklı faktörden kaynaklanabilir. Fazla yağın üstesinden gelmenin bir yolu, nane mentollü bir şampuan kullanmak olabilir.

11. Saç Dökülmesinde Bakım İpuçları

Androgenetik alopesi olarak da bilinen erkek tipi kellik, erkeklerin yarısından fazlasını etkileyen bir durumdur. Sosyal yaşama katılma konusunda öz saygı sorunları yaratabilir. Saç ekimi veya dökülme önleyici ürünler gibi çeşitli çözümleri bulunmaktadır. Saç foliküllerinin tamamen büyümesini sağlayan kafa derisinde Dihidrotestosteron (DHT) oluşumunu bloke ederek çalışan şampuan vb. ürünler kullanılabilir.

Saç dökülmesine karşı geliştirilen ve DHT’nin etkilerine karşı Procapil, Biotin ve Kafein gibi güçlü etkenler içeren Dermatech ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz… 

KAYNAKLAR

Kaynak