Keratin Nedir?

Keratin, saçınızın tellerinde, cildinizde ve tırnaklarınızda bulunan doğal olarak oluşan bir proteindir. Saçınızın yapı taşı olarak kabul edilir ve sağlıklı cilt, mutlu saçlar korumanın anahtarıdır. Hücre büyümesini ve protein sentezini teşvik etme gibi hücresel fonksiyonları düzenlediği bilinmektedir. Keratin, esnek gücünü ve gerilme mukavemetini artıran saç şaftınızda koruyucu bir kaplama oluşturur. Ne yazık ki, saçınızdaki bu koruyucu kaplama, saç bakımı ve saç şekillendirme ürünlerinin yoğun kullanımı, zararlı UV ışınlarına ve diğer çevresel saldırganlara maruz kalma nedeniyle tükenir.

Keratin Neden Saçınız İçin İyidir?

Keratin, sayısız faydaları nedeniyle tüm saç sorunlarınızı tedavi etmek için hayati olarak kabul edilir. Keratin ürünleri, takviyeleri ve bakımlarının saçınızı güçlendirdiği ve esnekliği artırdığı, yeleğinizin daha önce hiç olmadığı kadar pürüzsüz, yumuşak ve parlak görünmesini sağladığı bilinmektedir. Ayrıca saç büyümesini teşvik ettiği bilinmektedir. 18 amino asidi birleştiren, saçınıza yapı kazandıran, saçınızın pürüzsüz veya kıvırcık görünmesini sağlayan bir zincirdir. Keratin eksikliği, kırılmaya ve ayrık uçlara daha yatkın olan kuru, hasarlı ve cansız saçlara neden olabilir.

Yüksek Keratin desteği içeren ve mineraller açısından zengin Dermatech Keratinli Sakal ve Bıyık Bakım Serumu sakallarınızın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılar...

Ciddi saç problemleriyle karşı karşıyaysanız endişelenmeyin. Sadece saçınızın Keratinini geri kazandırarak kırılma, saç dökülmesi ve kırık uçlar gibi çeşitli saç problemleriyle mücadele edebilirsiniz. Ayrıca saçınızın kaybettiği parlaklığını ve gücünü geri kazandırmaya yardımcı olur. Birçok saç bakım uzmanına göre keratin, saçınızın üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Birçok saç bakımı tedavisi, çeşitli saç problemleriyle savaşmak için bu temel proteini içerir.

Saç Büyümesi İçin Keratin

Saç kanla beslendiği için keratin ve saç büyümesi birbirine bağlıdır. Kan, saç kökleri aracılığıyla saça gerekli besinleri sağlar. Saçın normal büyümesi 1 ayda yaklaşık 1 cm'dir. Saç büyümesi, saç kökleri aracılığıyla saçınızın köklerinden keratin hücrelerine kadar başlar. Saçın temel besinlerini ve oksijen kaynağını kan dolaşımı yoluyla alır. Bu, saçın düzgün büyümesi için hayati önem taşır. Saçınıza yapı kazandıran ve saçınızı kıvırcık, dalgalı, düz yapan doku veren keratindir.

Keratin Eksikliği Saçı Etkiler Mi?

Saçınızın ne kadar strese maruz kaldığını hayal bile edemezsiniz. Güneşin UV ışınlarına maruz kalmak, şekillendirici aletlerin ve saç bakım ürünlerinin aşırı kullanımı saçınıza zarar vererek mat, kuru, hasarlı ve kıvırcık hale getirir. Sonucunda saçınızı yönetmeyi daha da zorlaştırır. Saçınızdaki yetersiz miktarda keratin saç dökülmesine, kırılmaya, bölünmüş uçlara, kuru ve kırılgan saçlara neden olur.

Saçınız yeterli miktarda keratin üretmediğinde keratin eksikliğine yol açar. Bu durum genellikle keratinositlerin süreci sırasında mutasyona uğramış saç köklerinin kusurlu keratin ürettiği ve vücudumuzun doğal savunma mekanizması bu kusurlu keratini ortadan kaldırdığı zaman ortaya çıkar. Bu da saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Dökülmesine Yol Açan Diğer Faktörler

Keratin eksikliği dışında, saç dökülmesine yol açan birçok faktör vardır.  Saçınızın koruyucu kaplaması, sonunda çeşitli saç ve saç derisi koşullarına yol açan aşağıdaki nedenlerden dolayı tükenir.

  • Diyet
  • Güneş Işığına Maruz Kalma
  • Stres
  • Kuruluk
  • Aşırı şekillendirici ürünlerin kullanımı.
  • Saç Kesme Seansı Eksikliği
  • Yanlış fırçalama