Cilt, çeşitli hastalıklara neden olan patojenlere karşı vücudunuzun ilk savunma hattıdır. Cildiniz her gün çok fazla aşınma ve yıpranmadan geçmek zorundadır. Aşırı hava kirliliği, zararlı UV ışınları, stres ve gerginlik... Tüm bu faktörler cildinizi donuk, kuru ve cansız hale getirebilir. Ama endişelenmenize gerek yok, çünkü Lavanta Yağı bu sorunları giderebilir. Doğanın mükemmelliği ile bahşedilmiş Lavanta Yağının cildinize olan faydalarını öğrenince şaşıracaksınız.

Lavanta Yağı Nedir?

Lavanta Esansiyel Yağı, Lavanta bitkisinin tomurcuk ve çiçeklerinin buharla damıtılmasıyla elde edilir. Bu yağ, gerekli seyreltme ile kullanıldığında cilt üzerinde çok nazik çalışmaktadır. Cilt bakımı problemlerinizin bir çoğuna faydalı olacaktır. Aynı zamanda çeşitli cilt enfeksiyonlarına karşı savaşmaya yardımcı olur.

Akne sorunlarınız için Biotin, Niacinamide ve Aloe Vera özleri içeren eşsiz formüle sahip Dermatech Karma ve Yağlı Ciltler İçin Temizleme Jeli...


Lavanta Yağının Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağı, büyüleyici kokusu ve iyileştirici özelliği nedeniyle çağlardan beri cilt bakım rejiminde kullanılmaktadır. Cildinizin dokusunu ve ten rengini iyileştirerek size sağlıklı ve parlak bir cilt verir. 

Lütfen saf haliyle lavanta yağının oldukça konsantre olduğunu ve bu nedenle cilt veya saç üzerinde topikal olarak kullanılmadan önce her zaman seyreltilmesi gerektiğini unutmayın. Ayrıca yama testi yapmak herhangi bir alerjik reaksiyonu önceden önlemeniz için çok önemlidir. 

Esansiyel lavanta yağının cilt için faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Lavanta Yağı, akne sorunlarının çözümü için çok etkili antibakteriyel bir özellik sergileyebilir.
  • Kırışıklıklardan ve ince çizgilerden sorumlu olan serbest radikallerle etkili bir şekilde savaşan antioksidan bakımından zengindir.
  • Anti-mikrobiyal özellikleri lavanta yağını egzama ve sedef gibi rahatsızlıklar için etkili bir yatıştırıcı haline getirir.
  • Anti-inflamatuar özelliği nedeniyle, kuru, pul pul dökülen ve kaşıntılı cildi etkili bir şekilde yatıştırır.
  • Lavanta Yağı, koyu leke ve hiperpigmentasyon görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Bir taşıyıcı yağ ile seyreltildiğinde mükemmel bir nemlendirici görevi görür.
  • Lavanta Yağı, İltihaplı cildi yatıştırmaya ve ağrıyı uyuşturmaya yardımcı olabilir.
  • İyileştirici özellikleri yaraların iyileşmesinde faydalı olabilir.
  • Aroması nedeniyle mükemmel bir doğal böcek kovucu görevi görür. 
  • Lavanta Yağı, zihninizi ve vücudunuzu rahatlatmaya yardımcı olan yatıştırıcı ve sakinleştirici bir kokuya sahiptir. Ayrıca iyi bir uyku sağlamak için en iyi esansiyel yağlardan biridir.

Ciltte oluşan renk tonu eşitsizlikleri ve lekeler için Alfa Arbutin ve Hentowhite AF içeren Dermatech SPF30 Leke Kremini kullanabilirsiniz...


Lavanta Yağının Cilt İçin Yan Etkileri Var Mı?

Uçucu yağlar, tüm doğal içerikler gibi belirli sorunlar için harika olsalar bile, kendi uyarıları ve yönergeleri vardır. Bazı kişilerin lavanta yağına veya diğer elementlere alerjisi olabilir. Bu nedenle tam ölçekli kullanımdan önce küçük bir yama testi kullanarak alerji olup olmadığını kontrol edin. Uçucu yağların aşırı veya seyreltilmemiş kullanımı zararlıdır. Lavanta yağını kullanmadan önce daima uygun başka bir yerde seyreltin ve ölçülü olarak kullanın. Lavanta Yağı uygulanması akne ve diğer cilt problemlerinde faydalı olarak görülse de fazlası durumu daha da kötüleştirebilir. Gözlenen olumsuz etkilerden bazıları şunlardır:

  • Lavanta yağı cilt yüzeyindeki yağlarla bağlanır ve yıkandıktan sonra bile cildinizde kalabilir.
  • İltihaplı ciltte alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • Kan dolaşımını artırdığı için yüzün daha kırmızı görünmesine neden olabilir.
  • Yanlış kullanım sonucu aknelerin daha belirgin ve kırmızımsı görünmesini neden olabilir.
  • Lavanta Yağının tüm faydalarından yararlanmak için doğru kullanımını bilmelisiniz. Başlangıçta, bir uzman rehberliğinde yapmalısınız.

Öyleyse devam edin, aroması, zihin üzerindeki rahatlatıcı etkileri ve birçok cilt ve saç faydası için lavanta yağını kullanabilirsiniz.

KAYNAKLAR

Kaynak1 - Kaynak2