Sakal Serumu Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Sakalınızı uzatmak, bakımlı ve hoş bir görüntü kazandırmak uzun ve sancılı bir süreç gibi gelebilir. Hiçbir erkek, geri kalanının büyümesini beklerken düzensiz bir karmaşa görmek istemez.

Profesyonel ve sosyal hayatta en iyi şekilde görünmeyi ve istemek gayet normaldir. Ancak tam sakallar tam uzamadan veya piyasadaki estetik sakal uzantıları olmadan bu biraz zor olabilir. Ayrıca sakalın uzamasını beklemek oldukça zorlayabilir. Sabırsızlık sizi çılgına çevirdiğinde sakal uzama krizini bir sakal serumu ile çözmeyi seçebilirsiniz.

Ama milyon dolarlık soru geliyor; Peki Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Dermatech olarak sakal uzatma serumu satın alma kararlarınızı kolaylaştırmak için araştırmayı sizler için yaptık.

Sakal Serumu Nedir? Nasıl Etki Eder?

Sakal serumları genellikle, sakal köklerine giden kan akışını artırarak kıl büyümesi ile ilişkili sorunların bakımı için kullanılan kompleks karışımlardır. Bu yaklaşım genellikle kılların incelmesi veya bölgesel kellik ya da sakallarda dökülme yaşayan erkekleri hedef alır.

İkinci yaklaşım, sakal köklerine gereken nemi eklemek için bir yağ karışımının kullanılmasını içeren doğal bir alternatiftir. Bu yaklaşım, yüz kıllarının büyümesini ve cilt bakımı yapmak isteyen erkeklere yöneliktir.

Kıl dökülmesi (saçkıran, sakalkıran, alopesi) veya seyrelmesi olan erkekler için doğal olmayan etken içeren seçenek sorununuza hızlı bir çözüm sunar. Saç uzamasını üç ila altı ay içinde yaşayan erkeklerde saç büyümesini yüzde 25 artırdığı klinik olarak kanıtlandığını iddia ediyor. Olumlu çevrimiçi referanslar bu iddiayı doğrulayabilir.

Sakal Serumu Ne Kadar Kullanılmalı?

Sakal serumu kullanırken en önemli detay düzenli ve uzun süreli kullanımdır. Kullanım süresi kişiden kişiye üründen ürüne değişse de düzenli kullanım kesinlikle şarttır. Ürünlerin içerikleri değişse de ortalama kullanım tavsiyeleri 2-6 ay arasıdır.

Bununla birlikte, herhangi bir sakal uzatma serumunun etkili olacağının garantisi verilemez. Çünkü sorunların çoğu aynı zamanda genetik ve diğer bireysel faktörlere de bağlıdır. Yani etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Sakalın görünümünde istenen bir ideal olduğunu kesinlikle anlasak da, ilaç içeren bir ürünün neden olabileceği olumsuz etkileri tartmak da gereklidir. Bu seçeneği seçerseniz, rutininizde nemi ve sağlıklı cildi korumak için ek sakal bakımı ve cilt bakımı gereklidir.

Sakal serumlarının doğal ve etkili içeriklere sahip olduğuna dikkat edin. Ki daha yüksek oranda fayda görebilirsiniz. İşte o içeriklerden bazıları şunlar;

  • Üzüm Çekirdeği Yağı: Cilt tonunu eşitlemeye ve güneş hasarını azaltmaya yardımcı olurken, kılları ve cildi yumuşatır. Nemlendirerek kaşıntı gibi sorunların giderilmesini sağlar.
  • Argan Yağı: E Vitamini bakımından çok zengindir. Vitamin takviyesi sakallardaki hasarı azaltır. Ayrıca E vitamini ciltte yaşlanmanın etkilerini yavaşlatarak esnekliği artırır.
  • Buğday Proteini: Kılların esnekliğini ve elastikiyetini artırır. Kıl köklerindeki nemi yüksek seviyede hapseder. Kurumuş ve kırılgan sakalı nemlendirir ve yatıştırır. Sakalın parlaklığını, hacmini, yönetilebilirliğini geliştirir.
  • Soya Proteini: Hasar görmüş kıl köklerini onarmak için son derece faydalıdır. Doğru beslenmeyi sağlarlar ve ayrıca sakalı yumuşak, parlak ve pürüzsüz hale getirir. Hücresel hasarı azaltırken yeni kıl büyümesini hızlandırma da oldukça faydalıdır. Sağlıklı sakala kavuşmak için çok gerekli olan Protein, Kalsiyum, Lif, Folik Asit, B vitaminleri, Potasyum ve ayrıca Demir bakımından zengin içeriğe sahiptir.
  • Panthenol: Temelde B5 vitamininin bir türevidir. Özelliklerine bağlı olarak cilde derinlemesine nüfuz edebilir. Cildi, dolayısıyla sakalı nemlendirir, yatıştırır ve rahatlatır. Panthenol her bir telin yüzeyine eşit bir şekilde yayılır ve kıl kökleri üzerinde düz bir film oluşturarak hacim ve parlaklık kazandırır. Ayrıca elektriklenmeyi ve dolanıklığı önler.

Doğal sakal bakımı rutininize dahil edilecek diğer yağlar şunları içerebilir. Hint yağı, kuru cilt sebebiyle oluşan kepekten kurtulmanıza yardımcı olur. Çay ağacı yağı, cildin ve sakalın nem kazanmasına ve sakalların parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

Sakal Uzatırken Aklınızda Bulunması Gereken İpuçları

Efsaneyi hatırlarsak; tıraş olmak sakalınızın daha koyu veya daha kalın çıkmasına neden olduğu söylenir. Tıraş olmak, yüzünüzdeki kılların koyu ve kalın görünmesine neden olsa da, gerçek şu ki; tıraş sadece kıl folikülünün daha kalın olan kısmının geçici olarak açığa çıkmasına neden olur. Bu durum tomurcuklanan yeni tüylere gelince görünen şey aynı sonucu vermemektedir.

Sakal büyümesi diyetinizle de ilişkilidir. Dünyadaki tüm sakal uzatma serumlarını deneyebilirsiniz. Ancak doğru beslenmeyi önemsemeden yolculuğunuz çok uzun olacaktır. Sakal büyümesi konusunda ciddiyseniz diyetinizi unutmayın. Diyetinize ıspanak ve avokado gibi yiyecekleri ekleyebilirsiniz. Son olarak sakal için uygun bakım çok önemlidir.

Uzun ve gür sakallar için vitamin ve minerallerce zengin Dermatech Keratinli Sakal ve Bıyık Bakım Serumu sakallarınız için doğru bakımı sunar.